fbpx
Contact: accentmagicblue@gmail.com

Ayurveda

Ayurveda, medicina traditionala indiana, este nu doar un sistem medical conventional ci reprezinta o adevarata arta de a trai. Dincolo de solutiile complexe pentru vindecarea bolilor, Ayurveda ofera informatii pretioase pentru mentinerea sanatatii si atingerea unui nivel inalt de armonie din punct de vedere fizic, psiho-mental si spiritual.

Persoanele care urmeaza recomandarile cuprinse in textele traditionale se bucura de vitalitate si forta chiar si la varste inaintate, corpul mentinandu-se tanar pe o perioada indelungata.

Vechimea sa de peste 5 000 de ani indica faptul ca Ayurveda este o stiinta completa, dovedindu-si cu prisosinta eficacitatea. Urmand invatatura textelor traditionale, practicienii ayurvedici reusesc sa trateze boli diverse, unele considerate incurabile pentru medicina alopata.

Natura ne-a furnizat o gama larga de substante vindecatoare, iar Ayurveda a adunat informatii despre efectele terapeutice ale acestor substante, integrandu-le intr-o teorie complexa.

Ayurveda este o stiinta holistica, deoarece imbratiseaza toate formele de vindecare, incluzand dieta, folosirea plantelor, a procedeelor de masaj, psihologia, chirurgia si altele.

Ayurveda este un sistem integral atat de diagnostic cat si de tratament. Metodele de diagnostic iau in considerare 10 factori importanti printre care : tipul constitutional, starea constituentilor corporali, acumularea toxinelor in corp, timpul si locatia declansarii unei afectiuni, starea de vitalitate a pacientului.

Tratamentul cuprinde o serie larga de elemente, mergand de la simple masuri dietetice pana la tratamente complexe cu plante si proceduri speciale de purificare.

Ayurveda insa nu se ocupa numai de prevenirea si tratarea bolilor. Doua dintre principalele ramuri ale ayurvedei au ca obiect principal reintinerirea si folosirea afrodiziacelor.

Ramura numita Rasayana ofera solutii complete pentru mentinerea corpului intr-o forma excelenta chiar si la varste inaintate. Persoana care foloseste remedii reintineritoare nu are de ce sa se teama de batranete sau decrepitudine. Una dintre conditiile de baza a terapiei reintineritoare este ca aceasta sa fie aplicata inca din tinerete. Astfel, ea confera vitalitate si vigoare precum si mentinerea tesuturilor corporale intr-o stare optima pe o perioada foarte lunga de timp.

Vajikarana (ramura care trateaza afrodiziacele) ofera o viziune completa asupra importantei pe care starea optima a potentialului sexual o are asupra sanatatii unei persoane. Diminuarea sau deprecierea acestuia cauzeaza pierderea sanatatii precum si aparitia semnelor de imbatranire. In tratatele traditionale sunt descrise sute de retete afrodiziace, fiecare avand modul sau specific de actiune.

Accent Magic Blue
Logo
Register New Account
Shopping cart